Zoek je ruimte om te ondernemen?

Cohousing ‘De Wasserij’ biedt je een unieke kans. Een commerciële ruimte van 175m² met een mezzanine van 43m² wordt beschikbaar op de site van De Wasserij vanaf het voorjaar van 2024. Het project is ontwikkeld door Fides en deels aangekocht door wooncoop. Het heeft een modernistische gevel met veel glas en lichtinval.
March 2023
Paul Coertjens
©
Stramien

Het pand

Het pand is een onderdeel van cohousing 'De Wasserij’, het eerste coöperatief woonproject van wooncoop in Antwerpen (27 units, een diverse woongroep). De ruimte bevindt zich in de Eikelstraat, midden in Oud-Berchem, een diverse en levendige buurt.

De ruimte

De ruimte heeft een gerenoveerde modernistische gevel met veel glas en lichtinval, dubbelhoge plafonds en een authentieke spiltrap die naar een mezzanine leidt. De ingang van de ruimte is bereikbaar via de voetgangers- en fietsdoorgang van Eikelstraat naar Ferdinand Coosemansstraat. De achtergevel is op het zuiden gericht, heeft dubbele glazen deuren met een luifel en geeft uit op een pleintje met uitzicht op de gerenoveerde schoorsteen in het binnengebied van 'De Wastuin'. [download pdf plattegrond]

De invulling

De commerciële ruimte is geschikt voor verschillende invullingen, zoals een koffie- of lunchbar, (deel)atelier, co-workingruimte, kantoor of buurtwinkel. Geïnteresseerde ondernemers kunnen een voorstel zo snel mogelijk indienen, zodat in juni een inrichting op maat kan besproken worden. Het project zal naar verwachting vanaf het voorjaar van 2024 beschikbaar zijn.

De prijs

De richtprijs casco is € 412.425 [1]. De financiering van het project gebeurt volgens het woonmodel van wooncoop. Duurzaam, efficiënt en aan de werkelijke kostprijs. Minimaal 50% van de investering (€ 206.250) moet worden gefinancierd via aandelen [2]. De andere helft van de financiering verloopt via een huurbijdrage, € 658 per maand [3]. Overeenkomsten worden in overleg met wooncoop opgesteld. Er zijn verschillende opties mogelijk.

[1] wordt definitief bepaald bij de oplevering.

[2] met een beoogd rendement dat de vastgoedprijsindex volgt.

[3] De huurbijdrage wordt berekend in functie van de investering in aandelen.

Mis deze kans niet om uw project te realiseren of uit te breiden in een unieke en diverse buurt in Antwerpen. Neem contact op met wooncoop voor meer informatie.

contact

gerbrand@wooncoop.be

0484 11 27 30

meer info

download pdf

No items found.

lees meer over …

andere thema's …

to top