55 gezichten van 1 tot 71 jaar.

In lang vervlogen tijden was de wasplaats in elke stad of dorp een ontmoetingsplek. Er werden wasborden en zeep gedeeld en verhalen verteld. Die traditie willen we hooghouden en verderzetten. Met een vijftigtal mensen kiezen we er voor om in het cohousingproject deWasserij te gaan wonen. Cohousing is geen commune. We hebben ieder onze eigen privéruimte. Maar we willen ook samenleven en vooral veel met elkaar delen: ruimte, materiaal, machines en ideeën. We willen er samen klussen, werken, tuinieren, ontspannen, lezen en spelen. Op die manier wordt deWasserij opnieuw een plek van delen én van verhalen vertellen.
September 2020
Stefan Gevaerts
©
onbekend

een bonte bende

Zo’n cohousingproject komt er niet vanzelf. We zijn als groep al maandenlang bezig om onze samenwoonplannen verder uit te werken en concreet te maken. Iedereen van ons bont gezelschap doet mee: koppels, jonge gezinnen, individuele bewoners, mensen die nog werken of al op pensioen zijn…

met en zonder ervaring

Sommigen onder ons hebben meer dan twintig jaar ervaring met deze woonvorm en behoren tot de pioniers van cohousing in Vlaanderen. Anderen woonden in hun studententijd samen op kot of koesteren al lang de droom om in zo’n samenwoonproject te stappen.

Cohousing is geen commune. We hebben ieder onze eigen privéruimte. Maar we willen ook samenleven en vooral veel met elkaar delen.

Onze groep zal in 25 aparte units wonen: studio’s, appartementen en duplexwoningen. Daarnaast is er zowel binnen als buiten voor iedereen gedeelde leefruimte voor ontmoeting, [thuis] werken en ontspanning.

No items found.

lees meer over …

andere thema's …

to top