Kiezen met kinderen

‘Ik wil die’. Onze dochter van 2,5 jaar wijst op een staal tegels die heel erg ver ligt van wat wij in gedachten hadden. Wij zijn in de fase van het bouwproces waarin we de inrichting mogen kiezen. Keuken, badkamer, tegels, parket, deuren, … Ik vind deze fase leuk.
April 2024
Lieze Lingier
©

‘grote mensenwinkel’

We weten redelijk goed wat we willen en de leveranciers hebben verschillende keuzes in de aanbieding. De grote uitdaging zit hem in het leuk houden van deze fase voor de kinderen. Die stellen hun weekends anders voor dan bij ‘de tegelboer’, ‘de parketwinkel’ of ‘de man van de deuren’. Het zijn doorgaans mooi ingerichte, rustige ‘grote mensenwinkels’ waarin zij zeker geen vrij spel krijgen.

met een ‘speelhoek’

Onze koters hebben niet altijd evenveel respect voor rust en materialen. Over esthetiek hebben ze echter wel een mening. Terwijl we in de tegelwinkel ons grondplan bekijken met de verkoper zie ik vanuit m’n ooghoek hoe onze zoon onze dochter mee op sleeptouw neemt. ‘Kom,’ zegt ie terwijl hij haar hand pakt ‘wij gaan tegels kiezen en ik ga tonen welke ik mooi vind’. En hop, hij rijdt terloops met zijn knarsende speelauto over een betegelde wand in de showroom. Gelukkig is de verkoper buitengewoon vriendelijk. ‘Wij hebben daarachter, goed verstopt, een speelhoek.’ oppert hij voorzichtig.

en poging tot diefstal

Onze kinderen weten zich maar liefst 2 uur bezig te houden terwijl wij onze keuzes maken en prijzen bespreken. Het is na sluitingstijd wanneer we eindelijk terug op de parking staan. Als we aan de auto komen, zie ik dat mijn zoon een knuffel vast heeft die ik niet herken. ‘Vanwaar komt die?’ vraag ik hem. ‘Meegenomen uit de winkel.’ zegt ie eerlijk.
De toonzaal is al op slot. De verkopers staan achteraan te keuvelen. Het duurt een hele tijd voor ze die springende, zwaaiende moeder met een dinosaurus in haar handen aan hun deur opmerken. ‘Er was een poging tot diefstal.’ zeg ik verontschuldigend. Gelukkig is de verkoper een vriendelijke man…

No items found.

lees meer over …

andere thema's …

to top