Een gezinswoning voor erkende vluchtelingen

We begrijpen dat vluchtelingen vaak moeilijkheden ondervinden bij het vinden van huisvesting op de huurmarkt. Daarom hebben we besloten een grote gezinswoning in het cohousingproject te reserveren voor erkende vluchtelingen. Om dit mogelijk te maken, zoeken ze mede-investeerders: mensen die hun spaargeld tijdelijk willen parkeren bij de coöperatie wooncoop.
February 2024
Paul Coertjens
©

Recht op wonen

We worden van alle kanten gebombardeerd met het nieuws dat, in het rijke Vlaanderen, vele mensen niet aan een betaalbare en degelijke woning komen. Deze wooncrisis treft vooral mensen op de vlucht, mensen die financieel kwetsbaar zijn of zij kampen met specifieke welzijnsnoden. Choqueert het je ook dat het sociaal woonbeleid pijnlijk tekort schiet?

Een thuis voor iedereen

De toekomstige bewoners van deWasserij zijn een diverse groep en willen een woning ter beschikking stellen aan erkende vluchtelingen. Om dit mogelijk te maken, zoeken ze mede-investeerders: mensen die hun spaargeld tijdelijk willen parkeren bij de coöperatie wooncoop. Deze investeerders dragen niet alleen financieel bij, maar ook symbolisch aan eerlijker kansen op de woningmarkt.

Samen bouwen

Met open armen en een sterke gemeenschapszin verwelkomen we vluchtelingen om samen te leven, te delen en te groeien. In deWasserij vinden we niet alleen een dak boven hun hoofd, maar ook een warme omgeving waar ze zich thuis kunnen voelen en waar ze ondersteuning krijgen van hun buren. Samen bouwen we aan een inclusieve toekomst waarin iedereen een eerlijke kans krijgt op een veilig en stabiel thuis.

lees ook

Solidaire woning voor vluchtelingen

de Wasserij wint woonwedstrijd

No items found.

lees meer over …

andere thema's …

to top