Solidaire woning voor vluchtelingen bijna rond

De Wasserij wil openstaan voor veel mensen en maakt er ook speciaal plaats voor. We reserveren in de co-housing een woning met 3 slaapkamers voor een gezin van erkende vluchtelingen.
April 2024
Stefan Gevaerts
©

Solidaire aandeelhouders financieren

Op 14 september vorig jaar startten we een campagne om solidaire aandeelhouders te vinden om deze woning te financieren. Die liep in samenwerking met De Woongenoten uit Boechout en Gent Samen Solidair/Bellefleur. Je zag ons er mee in de pers en op sociale media. De Woongenoten realiseerden eerder al 11 woningen. Gent Samen Solidair kreeg in januari het budget van € 220.000 voor een doorstroomwoning helemaal rond. Nu is het nog aan ons!

nog 75.000 gezocht

[14 april 2024] De Wasserij vond op 6 maand tijd al bijna € 260.000 aan investeringen. We zijn nu niet ver meer van de eindmeet. Nog een laatste sprong van € 75.000 of nog 300 aandelen. Dat is haalbaar met de steun van jullie allemaal. Door aandelen te kopen, geef je, zonder weg te geven. Je behoudt de waarde van je aandeel (€ 250), het is na 5 jaar terug opvraagbaar. Je ziet voor minstens die 5 jaar af van je rendement.*Koop jij een van de 300 (of enkele meer...)? Misschien twijfelde je nog of zette nog niet de stap. Doe het nu. Zo zorg je ècht mee voor een degelijke gezonde woning voor een gezin met weinig kansen op de woonmarkt.

Een eerlijke investering mèt maatschappelijk rendement.

Mondiale Werken Lier helpt De Wasserij om een gezin te vinden en begeleidt de toekomstige bewoners. Alle info over de solidaire aandelen voor De Wasserij en mogelijkheid tot aankoop: https://www.wooncoop.be/projecten/de-wasserij-solidariteit/

‘* alle info over aandelen en de risico’s op www.wooncoop.be

lees ook

Een gezinswoning voor erkende vluchtelingen

De Wasserij wint woonwedstrijd

No items found.

lees meer over …

andere thema's …

to top